Restoran DRAGA DI LOVRANA, Lovranska Draga

  • Vlasnik: Sanja Nikolac
  • Voditelj: Sanja Nikolac
  • Glavni kuhar: Deni Srdoč
  • Ljetno radno vrijeme:
  • Zimsko radno vrijeme:
  • Neradni dan: Ponedjeljak
  • Neradni period: 03.01. - 10.02.

Restoran - hotel Draga di Lovrana smjestio se 7,5 km iznad tipičnog primorskog mjestašca Lovrana, u Lovranskoj Dragi, na 400 m nadmorske visine. Od pogleda iz Drage zastaje dah jer istovremeno zahvaća more, grad Rijeku, otoke Cres i Krk te planinu Učku i njezinu najvišu točku.

Svoj preporod hotel Draga di Lovrana doživljava 2005. godine kada je ponovno, nakon potpune rekonstrukcije otvoren, prema uzoru na izvornu građevinu. Vlasnici, Sanja i Christian Nikolac udahnuli su u njega život. Vanjski izgled objekta odiše bogatom povijesti i carskom prošlosti jer je car Franjo Josip, davne 1910. godine, i sam uživao u blagodatima hotela Draga di Lovrana.

U restoranu Draga di Lovrana možete uživati u ukusnim plodovima divnog zeleno-plavog svijeta koji je okružuje. Blagost mora, divljina šume, svježina i čistoća zraka Učke – sve je tu, u čarobnoj gastronomskoj izvedbi. U ponudi restorana su uz riblje i mesni specijaliteti tipični za podneblje. Naglasak kuhinje je na zadržavanju originalnog gušta pojedinog jela, dakle inzistiranje na prirodnom i autentičnom jelu.

Nudi se i širok asortiman kvalitetnih bijelih i crnih vina, desertnih vina, pjenušaca i šampanjaca.

Objekt raspolaže sa 8 dvokrevetnih soba, jednim senior apartmanom i dva junior apartmana te vanjskim bazenom.

U vodećih 100 restorana ušao je 8 puta i to 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i 2016 godine.