Restoran DIDA, Crikvenica

  • Vlasnik: Miro i Mihaelo Đipalo
  • Voditelj: Miro i Mihaelo Đipalo
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 23:00
Poučeni višegodišnjim lutanjem i otkrivanjem skrivenih gastro mjesta, braća Miroslav i Mihael Đipalo shvatili su da je domaća mediteranska kuhinja prilično zapostavljena i da je usprkos vrhunskoj kvaliteti namirnica kojom obiluje naša zemlja i podmorje, prilično teško pronaći mjesto gdje se može osjetiti Mediteran kakav je nekad bio. Na šetnici na pola puta između Crikvenice i Selca, u staroj vili iz 60-ih godina prošlog stoljeća otvoren je obiteljski restoran Dida.
Na jedinstvenoj lokaciji imanja uz neposrednu blizinu mora stvoreno je mjesto gdje se spaja vrhunska gastronomija s istinskim doživljajem prirode. Vanjska terasa u vlastitom parku kojim dominira mediteransko bilje i drveće te s pogledom na more i otok Krk, obavijena je velikom zelenom površinom čime je svakom gostu omogućena potpuna privatnost i mir. Moderno uređenim ambijentom, koji potpisuje arhitekt Boris Frgić, dominira otvoreni kamin stvarajući topao i ugodan ambijent, dok je glavni koncept restorana baziran na otvorenoj kuhinji koja omogućuje gostu apsolutnu kontrolu pripreme njegovog jela metodom “show cooking”. Namjera vlasnika restorana bila je ponuditi gostima domaću mediteransku kuhinju s visoko kvalitetnim namirnicama tako da su svježe namirnice ravno iz Jadranskog mora ili s ličkih pašnjaka jedno od glavnih pravila kuhinje restorana. Menu se mijenja ovisno o godišnjem dobu i dostupnosti sezonskih i lokalnih namirnica, a kreativan tim kuhara odlična je garancija da ćete uživati u jedinstvenim i unikatnim jelima. Bogatu vinsku kartu čini preko 50 vrhunskih hrvatskih vina, a raznolika ponuda maslinovih ulja iz oil bara upotpunjuje gastro iskustvo.
„Mediteranska kuhinja je neiscrpna riznica zdrave hrane, tradicije i iskonskih okusa.“, poručuju braća Đipalo.