Restoran MANCE, Brod na Kupi

  • Vlasnik: Zdravka Mance
  • Voditelj: Božidar Mance
  • Glavni kuhar: Danijela Zidarić
  • Radno vrijeme: 09-24
Brod na Kupi tipični je goranski gradić smješten u plodnoj i slikovitoj dolini Kupe, podno obronaka visokih goranskih planina. Tu na samoj granici sa Slovenijom, odvajkada su prolazili važni putovi prema moru, a i samo ime Brod potječe kažu od staroslavenskog naziva za plićak gdje se prelazi rijeka. Mjestom dominira kaštel - kurija Zrinskih i Frankopana, izgrađen na mjestu, od Turaka opustošene fortifikacije, još davne 1651. godine. Djelomično obnovljen u svom prvotnom obliku, živi je svjedok burne i bogate povijesti Broda na Kupi.
U novije vrijeme ovaj je kraj, kao rijetki nedirnuti kutak prirode meka izletnika, a pogotovo lovaca, ribolovaca, raftera, kajkaša i drugih sportaša. Bogatstvo flore i faune, zdrava hrana i čisti zrak, bezbrojne mogućnosti za planinarenje, montain bike, kupanje, skijaško trčanje, jahanje, tenis i sve ono što suvremeni čovjek treba za odmor i razonodu, može se naći ovdje u Brodu na Kupi.
U takvo se okruženje uklopio hotel Mance, potpuno preuređen 1997. godine, kao nastavak duge ugostiteljske tradicije obitelji Mance. Danas obitelj Mance uz ugostiteljsku i hotelijersku djelatnost, te brojne sadržaje koje nudi u okolici hotela organizira i popularna vjenčanja pod slapom vodopada u Zelenom viru ili u rafting čamcima. U gastronomskoj ponudi restorana su izvorna nacionalna jela i pića, autohtona domaća jela, kao i morski specijaliteti iz bazena Kvarnerskog zaljeva i internacionalna jela. Naglasak u pripravi jela je na ekološkom gastronomskom proizvodu. Užitak u gastronomiji nadopunjuje ponuda 44 kvalitetna i vrhunska vina.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 1998 i 1999 godine.