Restoran PLAVI PODRUM, Osijek

  • Vlasnik: Zlatko Ravlić
  • Voditelj: Ivana Ravlić
  • Glavni kuhar: Sanela Andrečenko
  • Radno vrijeme: 08-22
Restoran Plavi podrum se nalazi u srcu Slavonije, u neposrednoj blizini centra grada Osijeka. Sastoji se od moderno opremljene kuhinje, šanka s bifeom i dvije klimatizirane sale i terase s koje gosti uživaju u pogledu na veliki roštilj gdje se na ražnju svakoga dana peče prvoklasna janjetina i drugi specijaliteti.
Za postignute uspjehe restorana koji ga prate još od davne 1960. godine, zaslužna je obitelj Ravlić. Vlasnik Zlatko Ravlić dobio je za svoj stručan i kvalitetan rad brojna priznanja. Zajedno sa suprugom Mirjanom proširio je svoju djelatnost te uspješno vodi obrt pod zajedničkim imenom “Ravlić” u čijem su sustavu klaonica, mesnice i restoran.
Dio gastronomske lepeze zdrave i svježe hrane čine namirnice iz vlastite proizvodnje i opskrbe svježim mesom (janjetina, teletina, junetina, svinjetina, odojak itd.) od kojeg se pripremaju brojni specijaliteti bogate slavonske i zdrave dalmatinske kuhinje.
Specijalitet kuće je mlada janjetina s ražnja zbog koje se za Plavi podrum nadaleko pročulo diljem Lijepe naše, no ako želite kušati janjetinu na lešo, ispod peke, kiselu janjeću juhu čiju tajnu pripremanja obitelj Ravlić čuva već dugi niz godina i svrstana je u ponudu specijaliteta kuće, Plavi podrum je također pravo mjesto za to. Tu je i ponuda teletine ispod peke, jela s roštilja i cijela paleta gotovih jela. Paletu delicija prati više od 70 vrsta vrhunskih i visokokvalitetnih vina iz vinorodnih krajeva Hrvatske.
U Plavom podrumu će i vegetarijanci doći na svoje, kao i osobe sa dijetalnim potrebama. Za ovakve goste su u ponudi juhe od svježega povrća, blago začinjeno povrće, jela od ribe i veliki izbor sireva. Nakon dobrog objeda slijede i dobre slastice koje su spravljene po starim tradicionalnim šokačkim receptima nastalim iz ljubavi prema dobrom zalogaju i kvalitetnoj kapljici.
Obitelj Ravlić i osoblje restorana Plavi podrum vas poziva da i vi budete dijelom ove priče koju ćete nositi u sjećanju na grad Osijek.

U vodećih 100 restorana ušao je 7 puta i to 2000, 2002, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012 godine.