Restoran MÜLLER, Osijek

Poznat još i kao: MILER

  • Vlasnik: Tomislav Stakić & Dario Jagarinec
  • Voditelj: Dario Jagarinec
  • Glavni kuhar: Ana Horvat
  • Radno vrijeme: 10-23

Restoran Müller nalazi se u neposrednoj blizini crkve Sv. Mihaela, u baroknoj jezgri osječke Tvrđe. Vlasnik Željko Kolar s ponosom ističe da je dijete osječke ugostiteljske škole s iskustvom stečenim u kvalitetnim restoranima. Prije pet godina Željko se odlučio osamostaliti te je unajmio staru kuću koja je zahtijevala određene arhitektonske i dizajnerske zahvate, ali se pri renoviranju poštovao prvobitan stil. Jednostavno osmišljenim interijerom danas dominira topla boja breskve u kombinaciji s jakom bordo bojom, dok je šank i ostatak namještaja izrađen uglavnom u boji trešnje. Intimniji, gornji kat restorana s donjim je katom spojen spiralnim stepenicama. Oplemenjen s mnogo cvijeća i nizom starih detalja koje je Željko sa suprugom Ljiljanom godinama pažljivo prikupljao, restoran ima ugodnu, domaću atmosferu. Restoran Müller na oba kata može primiti 120 gostiju i ukupno ima devet zaposlenika, od kojih petoro rade u kuhinji na čelu s Danijelom Šimunovićem. Iako je meni baziran na internacionalnoj kuhinji, naglasak je na autohtonim slavonskim i dalmatinskim specijalitetima. Obitelj Kolar proizvodi kulen koji se uz kobasice i nekoliko vrsta sira, te s dalmatinskim i istarskim pršutom nalazi u ponudi hladnih predjela. Premda Slavonci i slavonska kuhinja nisu baš poznati po zdravom načinu prehrane, u Mülleru mogu jesti gosti s posebnim sustavom prehrane obzirom da se na meniju nalaze vegetarijanska jela i jela pripremljena od namirnica koje ne sadrže aditive i konzervanse. Vinska karta sastavljena je od osamdesetak vrsta pomno izabranih hrvatskih vina. Osim sa svojim restoranom, Željko Kolar, ponosi se suradnjom i kvalitetnim odnosima s kolegama ugostiteljima.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2002 i 2004 godine.