- Vlasnik: Rafael Spajić
- Voditelj: Viktor Matković
- Glavni kuhar: Marija Cindrić
- Ulica Ivana Pavla II 5
- 31400 Đakovo, Osječko-baranjska županija
- Telefon: 031780510
- E-mail: rafael@loora.hr , rezervacije@loora.hr
- Web: www.loora.hr
- Načini plaćanja:
Radno vrijeme:
- pon - čet 09:00 - 23:00
- pet - ned 10:00 - 22:00
Bistro Loora se nalazi u samom srcu Đakova, na popularnoj šetnjici “korzo” - koja vodi direktno do katedrale. Prostor restorana je već preko 70 godina u funkciji ugostiteljstva.
Uz klasični jelovnik tu je i sezonski.
Od domaće tjestenine u restoranu se izrađuju ravioli, njoki i zeleni rezanci (tagliatelle). Tu su i domaće varijante priloga s krumpirima: polpete od krumpira, kroketi, parisienne krumpir…
Ručno rađeni ravioli pune se ricottom i serviraju u umaku od tartufate s biftekom, debeli ćevap punjen je sirom i pršutom, a goveđe obraze prati krema od mrkve. Među sezonskim jelima su i Ramstek u chimichurri umaku; Pačja prsa na kremi od šumskog voća uz pire od mrkve; Prženi ravioli punjeni mesom slavonske divljači; Crostini (domaći ciabatta kruh) s paštetom od čvaraka; Slavonski tapasi s kulenom, pršutom, domaćim kruhom i rakijom; rakija poslužena u krušnim mrvicama po tapasima; Biftek u krusti od pistacija na kremi od šumskog voća uz domaće krokete punjene sirom i slaninom…
Poseban ponos restorana su dry age steakovi koji odležavaju 45-60 dana u komorama restorana.
Vinska karta se sastoji od vina pretežito iz Slavonije, tu su Krauthaker, Misna vina Đakovo, Iločki podrumi, Erdutski vinogradi, Sontacchi...
Uz klasični jelovnik tu je i sezonski.
Od domaće tjestenine u restoranu se izrađuju ravioli, njoki i zeleni rezanci (tagliatelle). Tu su i domaće varijante priloga s krumpirima: polpete od krumpira, kroketi, parisienne krumpir…
Ručno rađeni ravioli pune se ricottom i serviraju u umaku od tartufate s biftekom, debeli ćevap punjen je sirom i pršutom, a goveđe obraze prati krema od mrkve. Među sezonskim jelima su i Ramstek u chimichurri umaku; Pačja prsa na kremi od šumskog voća uz pire od mrkve; Prženi ravioli punjeni mesom slavonske divljači; Crostini (domaći ciabatta kruh) s paštetom od čvaraka; Slavonski tapasi s kulenom, pršutom, domaćim kruhom i rakijom; rakija poslužena u krušnim mrvicama po tapasima; Biftek u krusti od pistacija na kremi od šumskog voća uz domaće krokete punjene sirom i slaninom…
Poseban ponos restorana su dry age steakovi koji odležavaju 45-60 dana u komorama restorana.
Vinska karta se sastoji od vina pretežito iz Slavonije, tu su Krauthaker, Misna vina Đakovo, Iločki podrumi, Erdutski vinogradi, Sontacchi...
U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2022 godine.