Restoran CRNA SVINJA, Čepin

  • Voditelj: Julija Ivanišić
  • Glavni kuhar: Marinko Rotim
Radno vrijeme:
  • pon - sub 11:00 - 23:00
  • ned 11:00 - 20:00
Restoran Crna svinja smješten je u ugodnom ambijentu Terra Negra Country Cluba, okružen livadom i šumarcima, na mirnoj lokaciji u Čepinu, nedaleko Osijeka. Naziv je dobio prema autohtonoj slavonskoj pasmini crne svinje, čiji je uzgoj započeo krajem 19. stoljeća na imanju grofa Pfeiffera, u neposrednoj blizini restorana. Crna svinja plemenita je pasmina čije se meso odlikuje iznimnom kvalitetom i jedinstvenim okusom, a upravo ta namirnica snažno obilježava jelovnik. Jelovnikom restorana Crna svinja dominiraju vrhunska mesna jela, a jelovnik se redovito osvježava prema sezoni sazrijevanja lokalnih namirnica. Osnove jela dolaze sa slavonske zemlje, iz vlastite proizvodnje i uzgoja.
Restoran raspolaže sa 100 sjedećih mjesta, vinotekom sa chef’s tableom i malom dvoranom idealnom za privatna druženja. Svaki kutak ima svoje čari, a prostrana terasa s koje se prostire čaroban pogled mjesto je stvoreno za bezbrižno uživanje u čaši vrhunskog vina i dobrim okusima.
U sklopu kompleksa nalazi se i Terra Negra event room - višenamjenska dvorana kapaciteta do 350 osoba, koja je idealno mjesto okupljanja s obitelji, prijateljima ili poslovnim partnerima. Radi se o jedinstvenom prostoru stvorenom povezivanjem tradicionalnih slavonskih materijala i suvremene tehnologije u kojem nastaju samo dobri trenutci.
„Želite li uživati u predivnoj prirodi, slavon-skim delicijama interpretiranim na moderan način i najboljim regionalnim vinima Terra Negra Country Club i restoran Crna svinja pravo su mjesto za vas.“, poručuju domaćini.
Kuhinja restorana se ističe originalnim receptima, a posebnost su sezonski jelovnici s vrhunskim, svježim namirnicama lokalnih proizvođača.
U kuhinji dominiraju mesna jela, a posebno su popularni specijaliteti od crne slavonske svinje, koja trenutno proživljava gurmansku renesansu, kao i neizostavna DOBRO plata mesnih delicija koje se proizvode u neposrednoj blizini restorana.
Lungić od crne slavonske svinje i DOBRO slanina sjajan su spoj koji se pamti, stoga i ne čudi da je čest odabir gostiju. Još jedan miljenik posjetitelja su sočni svinjski obrazi čija se tajna krije u kvaliteti namirnice i 10 sati konfitiranja.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2020, 2021 godine.