Restoran ZABOKY, Zabok

  • Vlasnik: Božidar Tkalčević
  • Voditelj: Marina Tkalčević
  • Glavni kuhar: Zdenko Brlić
  • Radno vrijeme: 08-23 PET,SUB 08-02
  • Neradni dan: Nedjelja
Na istočnom ulazu u Zabok, svega dvjesto metara od zagorske autoceste Zagreb - Krapina smjestio se restoran Zaboky. U samom srcu Hrvatskog zagorja, okružen obiljem kulturnih i prirodnih znamenitosti, jednostavno je “na putu” posjetiteljima i turistima. Restoran Zaboky svojim nazivom predstavlja dio stare povijesti grada Zaboka. Ime Zaboky de Zabok datira još iz 15. stoljeća, a restoran Zaboky nosi naziv plemićke obitelji Zaboky, koja je živjela u staroj drvenoj kasteli podno kapelice Sv. Antuna. Vlasnik restorana je Božidar Tkalčević.
“Žudite li za zagorskim specijalitetima, tražite li neko dobro vino, treba li Vam prostor za svadbu ili jednostavno želite provesti ugodno vrijeme s Vašim prijateljima i obitelji, pronašli ste pravo mjesto.“, poručuju domaćini.
Restoran je pogodan za svadbene večere, razne druge proslave ili pak za razne poslovne sastanke u odijeljenoj manjoj prostoriji. U prizemlju restorana nalazi se vinoteka kapaciteta 60 sjedećih mjesta. U rustikalnom ambijentu vinoteke, sa ribnjakom i krušnom peći, gostima se nude razni gurmanski specijaliteti, riblji specijaliteti i plodovi mora, te razni naresci i prilozi. Iz ponude domaće zagorske kuhinje možete izabrati štrukle, puricu s mlincima, racu, buncek sa kiselim kupusom. Na izbor je 40 različitih vina, te vino iz podruma obitelji Tkalčević, nagrađeno zlatnom medaljom.
Petkom možete uživati u zvucima pijanina u udobnom ambijentu vinoteke, a subotom uz živu glazbu u sali na katu.

U vodećih 100 restorana ušao je 6 puta i to 1995, 2003, 2004, 2005, 2006 i 2007 godine.