Restoran KLAS, Koprivnica

  • Vlasnik: Mirjana Šeb - Čižmešija
  • Voditelj: Mirjana Šeb - Čižmešija
  • Glavni kuhar: Tatjana Belušić
  • Radno vrijeme: 07-23 PET-SUB: 07-03

Uz jedan od glavnih gradskih smjerova prema Zrinskom trgu, srcu grada Koprivnice, nalazi se utočište brojnih gastronoma - restoran Klas. Prepoznatljivost restorana kao dijela bogatstva gastro ponude Koprivnice, gradila se i gradi više od 15 godina. Ponuda kvalitetnih jela po narudžbi i brojna gastronomska događanjima kao što su tjedan meksičke kuhinje, ponuda jela od koprive, ljetna kuhinja i gastro natjecanja, oduševila su veliki broj zadovoljnih ljubitelja dobrog zalogaja. Vlasnica Mirjana Šeb - Čižmešija s uhodanim timom od 15 stalno zaposlenih kvalificiranih kuhara i konobara, marljivo radi na stvaranju ugodne, domaće atmosfere, uz stalno promicanje kontinentalnog podravskog kraja. Uz specijalitete kuće kao što su pileći file punjen sirom i mladom koprivom, smuđ na podravski način i srneći medaljoni u vrganjima, gostima se nudi 20 ak kvalitetnih i vrhunskih hrvatskih vina. Tu su i podravski specijaliteti: jela od divljači, ribe, teletine, svinjetine, puretine, piletine, primamljivih priloga, salata i ukusnih deserta. U jutarnje sate, služe se i gotova jela, a unazad dvije godine nudi se Zeleni program koji čine jela u kojima je bitni sastojak mlada kopriva. Suvremeni način života donosi nove izazove, pa se ponuda restorana Klas sve više okreće prema zahtjevima modernog, dinamičnog gosta koji traži nova jela poslužena na raznim mjestima, uz catering sa sloganom “Restoran Klas uvijek misli na Vas”. Profesionalno i ljubazno osoblje priprema i poslužuje hranu po HACCP načelima - na klasičan način ili sa toplo - hladnog biffea. „Bilo da organizirate vjenčanje, obiteljsko druženje ili poslovno primanje, svaki događaj je planiran do detalja i prilagođen vašim potrebama te ostvaren sa stilom. Restoran i catering „Klas“ rado će biti Vaš domaćin i partner te sa svoje strane doprinijeti da vaša svečanost postane dio što ljepše uspomene.“, poručuju domaćini. Popečke od koprive napravimo tako da sve sastojke zajedno umijesimo u čvrstu masu i napravimo štrucu. Režemo na medaljone koje uvaljamo u krušne mrvice i pržimo na masnoći.

U vodećih 100 restorana ušao je 9 puta i to 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2006, 2009, 2010 i 2014 godine.