Restoran LA PERLA, Rovinj

Poznat još i kao: PERLA

  • Vlasnik: Vesna Ružić
  • Voditelj: Vesna Ružić
  • Glavni kuhar: Milenko Ružić
  • Ljetno radno vrijeme: 11-24
  • Zimsko radno vrijeme: 12 - 22; SRI
  • Neradni dan: Srijeda
  • Neradni period: 04.11.-08.11.
Restoran La Perla smješten je u Rovinju. Osnovan je 1989. godine kao pansion za goste smještene u vlastitom privatnom smještaju i kroz godine je prošao statuse gostione, konobe i današnjeg najzahtjevnijeg statusa - restorana. Restoran zrači obiteljskom atmosferom na čelu sa vlasnicima Vesnom i Mariom, te njihovim sinovima koji su iskustvo stjecali uz roditelje od malih nogu.
Ideja da se restoran nazove La Perla, što u prijevodu s talijanskog znači biser, inspirirana je pozicijom Rovinja - bisera ljepote i mora. Svježa riba i tartufi, autohtona istarska kuhinja na “moderan način” osnovne su odrednice kulinarske politike. Specijalitete prate vrhunska vina koja se nude i na čaše kako bi svaki slijed hrane bio popraćen odgovarajućim vinom.
U toplim i sunčanim danima stoji gostima na raspolaganju zelena terasa u istarskome stilu, okružena raznovrsnim cvijećem i biljkama. Za one koji dolaze sa djecom nedaleko ulazu te terase nalazi se vrt sa ljuljačkama i toboganom. Za goste je rezervirano veliko parkiralište okruženo kamenim zidom i prirodnom hladovinom maslina i drugih stabala.

U vodećih 100 restorana ušao je 4 puta i to 2002, 2004, 2005 i 2006 godine.