Restoran NOSTROMO, Rabac

  • Vlasnik: Valter Karlović
  • Voditelj: Nino Blašković
  • Glavni kuhar: Tijana Stepčić
  • Ljetno radno vrijeme: 07-24
  • Zimsko radno vrijeme: 11-23
  • Neradni dan: Nedjelja

Restoran Nostromo otvoren je 1993. godine. Nalazi se u staroj rabačkoj jezgri. Iz njega se pruža prekrasan pogled na Veliku plažu i brodice u vali. Rabac je tradicionalno mjesto ribara i pomoraca. Upravo na tu tradiciju i kulturu mora naslanja se restoran Nostromo. Svojom kuhinjom, ambijentom pa i samim imenom, vlasnici nastoje probuditi duh bogate prošlosti. Specijaliteti od riba i plodova mora, mirisi i okusi nonine padele prilagođeni željama i potrebama modernog gosta čine glavninu ponude. Naglasak je na korištenju dnevno svježih namirnica i zadržavanju originalnog gušta pojedinog jela. Karakteristika kuhinje je inzistiranje na prirodnom, autentičnom… “Volimo reći da kod nas buzara ima okus mora, a ne da škampi imaju okus buzare. Prirodno, lagano i maštovito, to je naš pjat...”, kažu vlasnici. Ponuda vina prati jelovnik sa 60-ak etiketa. Da bi čarolija plovidbe brodom bila potpuna brine se “nostromo” Valter Karlović Valdi i njegova posada. Kažu, na prvom mjestu su osmjeh, profesionalnost i diskrecija. Domaćini mogu ugostiti 80 osoba na terasi i 40 u sali. Moguća je organizacija domjenaka, poslovnih susreta, primanja, seminara i sličnih događanja. Nudi se i kompletna catering usluga.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2001, 2004, 2005, 2008 i 2012 godine.