Restoran AMFITEATAR, Pula

  • Vlasnik: Deniz Zembo
  • Glavni kuhar: Denis Zembo
  • Radno vrijeme: 7 - 22
U srcu starog dijela Pule i neposrednoj blizini najvećeg je i najsačuvanijeg spomenika antičkog graditeljstva u Hrvatskoj – Pulske Arene nalazi se hotel restoran Amfiteatar.
Restoran je stilski, moderan i u njemu se pripremaju jela inspirirana tradicionalnim istarskim namirnicama i svježim sastojcima. Orijentacija kuhinje je mediteranska, istarska i inovativna, a kreacije potpisuje poznati chef Deniz Zembo.
Specijalieti kao što su pljukanci, boškarin i tuna steak s karamelom pomogli su restoranu u osvajanju respektabilnih međunarodnih priznanja, kao što su Goud Milaud 13 bodova i Trip Advisor Hotel godine.
Uz 50-ak hrvatskih, u ponudi je i 20-ak vina iz raznih krajeva svijeta.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2015 godine.