- Vlasnik: Valamar riviera d.d.
- Voditelj: Zoran Gregorović
- Glavni kuhar: Goran Hrastovčak
- Obala Maršala Tita 15
- 52440 Poreč, Istarska županija
- Hotel: Valamar Riviera Hotel & Residence
- Telefon: 052400804
- E-mail: spinnaker@valamar.com
- Web: restaurantspinnaker.com
-
Načini plaćanja:
- uto - ned 18:00 - 00:00
Spinnaker – gastronomska priča Poreča i Istre
U srcu starog grada Poreča, na glavnoj šetnici uz more, smješten je restoran Spinnaker – oaza gastronomske izvrsnosti i nezaobilazno odredište za ljubitelje fine hrane. Tijekom posljednjih godina restoran je doživio promjene koje su ga uzdigle među najprestižnije restorane u Istri, zahvaljujući predanom timu kuhara koji ga već godinama vodi u smjeru izvrsnosti, ne odričući se lokalnih korijena. Takva predanost i konzistentnost je rezultirala ulaskom u Michelin vodič za 2024 godinu.
Pod vodstvom chefa Gorana Hrastovčaka – školovanog u kuhinji Heinza Becka – i slastičarke Dragane Kovačević, Spinnaker je postao mjesto gdje se tradicija i inovacija sjedinjuju. Njihova filozofija temelji se na stvaranju jela koja pričaju priču o Istri, njenoj povijesti i okusima.
Potpisni meni Istrijanska štorija vodi goste na gastronomsko putovanje istarskim krajem, koristeći isključivo vrhunske lokalne sastojke. Meni se obogaćuje sezonskim namirnicama i odražava predanost održivosti i lokalnoj zajednici. Ambijent restorana prati to iskustvo – bilo na ljetnoj terasi s pogledom na more ili u udobnosti elegantnog, obnovljenog interijera zimi.
Novi degustacijski meni, Moderna štorija, donosi suvremenu interpretaciju istarske kuhinje kroz kreativna jela i moderne tehnike pripreme. Svako jelo je spoj tradicije i inovacije, s naglaskom na svježinu i sezonalnost.
Spinnaker je i kulinarska pozornica – Gourmet Stage okuplja renomirana imena svjetske i domaće gastronomije poput Ane Roš, Boba Ceree, Bernarda Koraka i Katarine Vrenc, čime restoran potiče kreativnu razmjenu i inspiraciju.
Impresivna vinska karta sommeliera Zorana Gregorovića obuhvaća 70 pažljivo odabranih etiketa, od istarskih Malvazija do Barola i Bordeauxa, savršeno uparenih s potpisnim menijima. Dodatnu notu doživljaju daju i signature kokteli – kreativna fuzija lokalnih sastojaka i suvremene miksologije.
Uz radno vrijeme od 18:00 do 24:00, osim u siječnju i veljači kada tim putuje po Europi u potrazi za inspiracijom, osoblje Spinnakera se trudi pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo. Svaki detalj – od menija do atmosfere – pomno je osmišljen da gostima pruži priču koju će dugo pamtiti.
„Za one koji traže više od jela, koji žele doživjeti priču, kulturu i okuse Istre u svom najčišćem obliku, Spinnaker čeka da otkrije svoje tajne. Pozivamo vas da posjetite ovaj skriveni dragulj Poreča, sami iskusite magiju potpisnih menija i pronađete svoj idealan doživljaj, bilo da želite istražiti autentične priče Istre ili otkriti nove okuse u elegantnom ambijentu restorana.“, poručuju domaćini.
U vodećih 100 restorana ušao je 6 puta i to 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 godine.