Restoran STARA OŠTARIJA, Buzet

  • Vlasnik: Robert Marušić
  • Voditelj: Klaudio Fabijančić
  • Glavni kuhar: Silvana Bazjak
  • Radno vrijeme: 12 - 23
  • Neradni dan: Utorak
  • Neradni period: 01.01. - 14.02.

Restoran Stara Oštarija se nalazi u starogradskoj jezgri grada Buzeta. Sa prekrasne terase pruža se pogled na donji dio grada i na dolinu rijeke Mirne, poznate po najboljim tartufima na svijetu... istarskim bijelima... Jedan od najvećih ikad „ulovljenih“ tartufa težak 950 g, konzumiran je u Staroj oštariji 20.12.2005. godine. U restoranu se služe isključivo svježi tartufi (Tuber magnatum (istarski bijeli), Tuber Brumale, Tuber Melanosporum (istarski crni zimski) i Tuber Aestivum (istarski crni ljetni). Osim renomiranih jela od tartufa za koja je restoran specijaliziran, nude se i domaća istarska tradicionalna jela od divljači. Jedan od specijaliteta kuće je pastrva na Buzetski, također autohtono jelo, jer Buzet ima velike količine čiste izvorske vode i predstavlja izuzetno kvalitetnu mikrolokaciju za uzgoj pastrvi. U zimsko vrijeme, u donjemu dijelu restorana se može uživati u jelima uz kamin i pucketanje vatre.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2006 godine.