Konoba LA PARENZANA, Buje

Poznat još i kao: VOLPIA, PARENZANA

  • Vlasnik: Volpija d.o.o.
  • Voditelj: Alen i Gordan
  • Glavni kuhar: Vlado Sivć
Radno vrijeme:
Ljetno radno vrijeme: 01. ožujka - 01. studenoga
  • pon - ned 12:00 - 22:00

U zelenom srcu Istre, a ipak samo 10 kilometara od mora, naći ćete oazu mira za one koji žele odmor, te idealnu polazišnu točku za dnevna istraživanja ljepota Istre. „Parenzana“ je smještena na biciklističkoj stazi, nekadašnjoj željezničkoj trasi koja prolazi kroz tri zemlje i koja se upravo uređuje uz pomoć sredstava iz europskih fondova. Smještena je kao idealna polazišna točka, jer su i obala i unutrašnjost Istre, sa svojim povijesnim gradovima kao što su Motovun i Grožnjan, nadohvat ruke. U konobi se nudi regionalne specijalitete, od kojih se veliki dio priprema ispod „čripnje“ (peke) ili na otvorenom kaminu. U sezoni tartufa svakako treba probati specijalitete na bazi tog poznatog afrodizijaka. Naglasak kuhinje leži na prirodnom, zdravom i autohtonom, priređenom na rafinirani način. Gurmanima se nude i paket aranžmani s posjetima najboljim vinskim podrumima i restoranima, a za bicikliste i pješake vođene ture.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2004 godine.