Restoran RAGUSA 2, Dubrovnik

  • Glavni kuhar: Radmila Glišović
  • Radno vrijeme: 08-24
Restoran Ragusa 2 smješten je u samom centru dubrovačke stare gradske jezgre, iznad ulice Prijeko (koja ide paralelno sa Stradunom), u pješačkoj zoni. Tradicija ugostiteljskog obrta seže od 1929. godine, dok je sam restoran Ragusa 2 otvoren prije više od 30 godina.
Restoran se sastoji od 2 sale, od kojih svaka ima zaseban ulaz. Svaku salu krasi kamin, zidovi su prekriveni umjetničkim slikama, a stolovi svijećnjacima. Ragusa 2, u unutarnjem prostoru prima 90 gostiju, dok na terasi, koja je sama ulica Prijeko ima oko 50 sjedećih mjesta.
Gastronomska ponuda se bazira pretežno na lokalnim i mediteranskim specijalitetima, kao što su Dubrovački pjat (hladno predjelo-pršut, sir, salata od hobotnice, sezonsko povrće), Dubrovačka rozata, Dubrovačka pašticada, sve vrste uvijek svježe morske ribe, rakova, školjkaša, jela s roštilja, rižota. Uz jela se nudi više od 150 vrsta domaćih i stranih vina, a svaki gost je pri dolasku počašćen aperitivom.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2007, 2008, 2009, 2012 i 2014 godine.