Restoran KLARISA, Dubrovnik

  • Vlasnik: Frano Soldo
  • Voditelj: Nikša Bautović
  • Glavni kuhar: Stjepo Cvjetković
  • Radno vrijeme: 10-24

U samom srcu stare dubrovačke gradske jezgre, u neposrednoj blizini Velike Onofrijeve fontane, smješten u bivšem Samostanu sv. Klara koji datira iz 13. stoljeća, nalazi se restoran Klarisa. Chef Stijepo Cvjetković sa svojim timom kuhara inzistira na uporabi isključivo lokalnih namirnica. „Jelovnik se sastoji od najboljih ribljih, mesnih i vegetarijanskih specijaliteta koji predstavljaju mediteransku kuhinju. Ponosni smo na zaokružen ciklus od ulova, transporta, maloprodaje (koče, pjace i ribarnice u Gružu) do restoranske kuhinje, a s naglaskom na jadransku ribu. Dnevno svježa ponuda jadranske ribe kao i raznih plodova mora (školjki, rakova) garantira vrhunski užitak u ribljim specijalitetima. Sve namirnice koje koristimo dolaze iz Dubrovačko-neretvanske županije, dok meso nabavljamo sa slavonskih farmi (istočna Hrvatska). Voće i povrće koje koristimo uzgaja se na eko farmi u Konavlima u neposrednoj blizini Dubrovnika.“, poručuju domaćini. Chef Stijepo Cvjetković sa svojim timom za desert preporuča tortu od rogača, tradicionalnu slasticu dubrovačkog kraja. Uz paletu bogatih okusa, restoran Klarisa osvaja svoje goste i romantičnim ambijentom.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2014, 2015 i 2016 godine.