Restoran 360, Dubrovnik

  • Voditelj: Rudolf Papac
  • Glavni kuhar: Marijo Curić
Radno vrijeme:
  • uto - ned 18:00 - 22:00
Restoran 360 Dubrovnik, nositelj je Michelinove zvjezdice, a jelovnik chefa Marija Curića interpretira jela hrvatske gastronomije u njezinom širem povijesno-kulturološkom kontekstu, napajajući se dvama bazenima – mediteransko - primorskom i kontinentalnom.
U degustacijskom meniju “Retro” jela s potpisom chefa Marija Curića dolaze s posve novim prilozima, a degustacijski meni “2022” gostima nudi radikalniji pristup u fokusu kojega su mediteranski klasici - skuša, brancin i Jakobove kapice te crna slavonska svinja s kontinenta. Harmonične kombinacije okusa osnovnih namirnica te fokus na teksturi, vrlo su precizni, primjerice kratko dimljeni filet skuše pečen je na tavici i dolazi u kontrapunktu s carpacciom od bijele repe punjenim kavijarom od pastrve, a blagost brancina sljubljuje se s dimljenom majonezom i kontrastira sa salaticom od dagnji i koromača koju prate faggotini punjeni raguom od sipe te slatko kiseli umak. Zimske mjesece chef Marijo Curić je proveo u srcu Mediterana, istražujući španjolsku kuhinju s njezinim vrhunskim chefovima. U jelovniku za 2022. ističu se i tartar od Jakobovih kapica uz mousse od korabe i umak od korabe s uljem estragona, gelom od yuzu- a te čipsom od pileće kožice, dok za ljubitelje iznutrica chef nudi brizle pečene na tavici i poslužene u kremi od artičoka s confitom artičoke. Brizle dolaze s tartarom od telećeg filea, a tanjur je završen listićima tostiranog badema i telećim jusom.
Vinska karta je nagrađena nagradom Wine Spectator - Best of Award of Excellence, o njoj brine glavni sommelier Miho Vidak, a sadrži više od 500 etiketa, od kojih se 90 nudi i na čaše. U sljubljivanju s hranom, prvi izbor uvijek su autohtone sorte i regionalni proizvođači.
U barskom dijelu, restoran nudi nisko alkoholna pića te tropske TIKI-style koktele, igrajući se rumovima i začinima, a ljubiteljima kave na raspolaganju su rijetki aduti branda Difference Coffee.