Restoran 360, Dubrovnik

  • Voditelj: Rudolf Papac
  • Glavni kuhar: Marijo Curić
Radno vrijeme:
  • uto - ned 18:00 - 22:00
Fine dining restoran 360, smješten je uz dubrovačke zidine, s predivnim pogledom na staru jezgru i luku.
U elegantnoj atmosferi, Michelionov chef Marijo Curić interpretira jela hrvatske gastronomije u njezinom širem povijesno-kulturološkom kontekstu, napajajući se dvama bazenima – mediteransko-primorskom i kontinentalnom.
Uz dva degustacijska menija Republika i Antologija, harmonično kombinira okuse osnovnih namirnica uz fokus na teksturi. Brancina primjerice prati pjena od komorača i prah od poriluka; Confit janjetine bob i ovčji jogurt, a Biskvit od rogača prate mousse od gorke naranče i sladoled od mantale.
Vinska karta je nagrađena nagradom Wine Spectator - Best of Award of Excellence, o njoj brine glavni sommelier Miho Vidak, a sadrži više od 500 etiketa, od kojih se 90 nudi i na čaše. U sljubljivanju s hranom, prvi izbor uvijek su autohtone sorte i regionalni proizvođači.
U barskom dijelu, restoran nudi nisko alkoholna pića te tropske TIKI-style koktele, igrajući se rumovima i začinima, a ljubiteljima kave na raspolaganju su rijetki aduti branda Difference Coffee.

U vodećih 100 restorana ušao je 6 puta i to 2007, 2008, 2009, 2010, 2021 i 2022 godine.