Restoran SLAVONSKI RESTORAN, Slavonski Brod

  • Vlasnik: TUP "Standard" d. d.
  • Voditelj: Željko Alilović
  • Glavni kuhar: Ivica Živić
  • Radno vrijeme: 09-22
  • Neradni dan: Nedjelja

Već preko tri desetljeća Slavonski restoran nastoji u posavskom djelu Hrvatske očuvati tradiciju Slavonije. Trud osoblja da Brođanima i njihovim gostima pruži zadovoljstvo domaće slavonske atmosfere i visoke standarde, nagrađen je brojnim nagradama i više nego zanimljivim popisom gostiju.

Jelovnik kojem je osnova široki izbor tradicionalnih jela, redovito se oplemenjuje svježom ponudom sezonskih namirnica i jelima internacionalne kuhinje. Mjesto na rubu giganta metalne industrije Đuro Đaković, Brođani su imali priliku upoznati prije 35 godina kad i započinje priča o Slavonskom restoranu. Omiljeni objekat za sklapanje poslova uz pun želudac neznatno je preuređen u kolovozu 2008. godine. Interijerom dominira autohtoni, slavonski stil s pomalo zaboravljenim motivima. U prostoru koji diše domaćom, opuštenom atmosferom nameće se pitanje: Što su to jeli naši stari? „Odgovor potražite u Jelovniku Slavonskog restorana koji se može pohvaliti velikim brojem tradicionalnih jela pripremljenih na moderan način, oplemenjenim internacionalnim trendovima.“, poručuju domaćini:

“U toplim ljetnim danima očekujemo Vas u hladu borova na našoj terasi, a tijekom zime u našim salama, separeima i svečanoj dvorani.“

Gosti restorana mogu od jutra uživati uz mirisnu kavu i dnevne novine te dobru slavonsku glazbenu podlogu, do ugodnog poslovnog ili obiteljskog ručka ili večere. U sklopu objekta smještena je višenamjenska dvorana sa preko 550 sjedećih mjesta, velikom binom i prostorom za ples. Ugrađeni razglas, dobra klimatizacija i osvjetljenje omogućavaju uspješno održavanje većih skupova i proslava.

U vodećih 100 restorana ušao je 4 puta i to 2007, 2008, 2009 i 2010 godine.