NOVA ZAGORSKA SALATA (Salata)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

100 g domaćeg tvrdog sira
100 g pečene šunke
nekoliko listova zelene salate i radića
rukola i matovilac
bučino ulje

za umak od cikle:
300 g kuhane cikle
1 dl vrhnja za kuhanje
sol

Upute za pripremanje:

Narežemo sir na trokutiće debljine 0,5 cm. Šunku narežemo tanko. Zagrijemo grill tavu, stavimo sir i šunku te pržimo 30 sekundi sa svake strane. Svježu salatu operemo i grubo natrgamo. Na tanjur dodamo zelenu salatu i radić. Prelijemo bučinim uljem. Dodamo ploške pečenog sira i šunke te pokrijemo matovilcem i rukolom. Ukrasimo umakom od cikle koji napravimo tako da skuhanu ciklu stavimo u visoku posudu i dodamo vrhnje za kuhanje i sol. Miksamo štapnim mikserom 30 sekundi dok smjesa ne postane glatka.