KOLJENICA S POVRĆEM (Glavno jelo)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
80 dag svinjske koljenice
5 dag maslaca
glavica luka
2 zelene paprike
2 rajčice
1 domaća suha kobasica
1 dl vrhnja
1 dl vina
sol i papar

Upute za pripremanje:

Koljenicu posoliti i popržiti na zagrijanom maslacu sa svih strana te izvaditi i ostaviti na toplom mjestu. Na maslacu popržiti luk, dodati papriku narezanu na rezance i pirjati desetak minuta. Dodati oguljenu i narezanu rajčicu, te ubaciti domaću suhu kobasicu, narezanu na tanke kolutiće. Vratiti koljenicu, začiniti i sve zajedno pirjati oko sat vremena. Pri kraju dodati vino i prokuhati pet minuta. Skinuti s vatre i umiješati vrhnje. Uz koljenicu poslužiti rižu ili kuhani krumpir s maslacem, lukom i sjeckanim peršinom.