TIKVICE PUNJENE TUNJEVINOM (Glavno jelo)

Specijalitet Toskanske kuhinje

Sastojci:

8 srednje velikih tikvica
150 g tune konzervirane u ulju
2 jaja
Sirela ribani parmezan
krušne mrvice
češanj češnjaka
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Tikvice operite, osušite i prerežite uzdužno napola. Očistite im sjemenke i pripremite nadjev: sjemenke pomiješajte s usitnjenom tunom, jajima, vezicom usitnjenog peršina, narezanim češnjakom, šakom parmezana, šakom mrvica, solju, paprom i malo ulja. Polovice tikvica nadjenite smjesom i pospite mrvicama.
Tikvice složite u vatrostalnu posudu, prelijte uljem i pola čaše bijelog vina, pospite parmezanom i mrvicama i pecite 30 minuta na 160-180°C.
Ovako pripremljene tikvice izvrsne su kao toplo predjelo, prilog ili kao glavno jelo (ovisno o količini), ali bit će ukusne i hladne.