KAJGANA NA ARETSKI NAČIN (Predjelo)

Specijalitet Toskanske kuhinje

Sastojci:

8 jaja
1 mrkva
1 luk
1 rebro celera
3 zrele rajčice
peršin
brašno
mlijeko
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Jaja umutite sa žlicom brašna, prstohvatom soli i pola čaše mlijeka. Vodite računa da smjesa treba biti tekuća i homogena.
Izaberite takvu tavu, u kojoj će kajgana imati oblik deblje palačinke.
Izlijte smjesu u vruću tavu na kojoj ste zagrijali 3 ili 4 žlice maslinovog ulja i pecite kajganu s obje strane, okrećući je uz pomoć tanjura.
Usitnjenu mrkvu, luk i celer pirjajte na 4-5 žlica ulja u tavi u kojoj ste pekli kajganu, dodajte rajčice narezane na komadiće, posolite, popaprite i pustite da se pirja 15 minuta. Dodajte komade kajgane i pirjajte još koju minutu. Komadiće kajgane pospite fino usitnjenim peršinom i poslužite vruće, povrh povrća.