ZALOGAJČIĆI (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčice
250 g Sirela sira za pizzu
100 g mini hrenovki
1 tvrdo kuhano jaje
2 paprike raznih boja, narezane u trakice
1 mrkva
ukiseljene kapare i krastavci
zelene i crne masline bez koštica
origano za posipanje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od 500 g brašna, jedne vrećice suhog aktivnog kvasca, soli, ulja i čaše vode.
Mijesite 20 minuta i pustite da se diže 1 sat. Razvaljajte tijesto na debljinu 1,5-2 cm. Prokuhajte mrkvu oko 5 minuta; ostale sastojke narežite na komadiće. Okruglim kalupom izrežite krugove promjera 4 cm.
Krugove premažite žlicom umaka od rajčica, probušite ih vilicom i ukrasite. Lagano ih posolite i pospite origanom (najbolje svježim, no možete koristiti i suhi). Posložite zalogajčiće na veliki list masnog papira za pečenje, stavite na rešetku i pecite 20 minuta na 200°C.
I ovi zalogajčići izvrsni su dok su topli, ali ih možete jesti i hladne.