TRIPICE NA TALIJANSKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
100 g luka
150 g mrkve
100 g stapke celera
50 g pancete
1 žlica maslinova ulja
600 g kuhanih telećih tripica narezanih na trakice
1 pakiranje Sjeckane rajčice s maslinovim uljem i češnjakom (390 g)
2 žličice Vegete
sol, papar
100 g naribanog parmezana

Upute za pripremanje:

Na zagrijanom ulju popržite pancetu narezanu na kockice, sitno nasjeckani luk te mrkvu i celer narezane na kolutiće. Pirjajte na laganoj vatri 15-ak minuta, podlijevajući vodom. Dodajte tripice, pa kuhajte još 10 minuta uz miješanje. Dodajte sjeckanu rajčicu s maslinovim uljem i češnjakom, Vegetu, posolite, popaprite i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta. Pospite sa
30 g parmezana i ostavite poklopljeno nekoliko minuta da se svi okusi prožmu.
Servirajte vruće obilato posuto parmezanom.
Savjet: Po želji stavite ljutu papričicu.