TRADICIONALNI KANELONI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja

Za nadjev:
400 g telećieg buta
mrkva, crveni luk, celer
50 g brašna
peršin
crveno vino
300 g rajčica (pelati),
muškatni oraščić
Sirela ribani parmezan
juha od povrća
50 g maslaca

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Pomiješajte 50 g brašna i 50 g rastopljenog maslaca u posudi na tihoj vatri, podlijevajući šalicom juhe (i malo soli) dok ne dobijete bijeli gusti umak (vellutata), a zatim dodajte muškatni oraščić.
Pirjajte narezano povrće na 3 – 4 žlice ulja, podlijevajući čašom vina, pustite da ispari. Posolite, popaprite, dodajte rajčicu, poklopite i kuhajte pola sata na tihoj vatri. Kuhajte bez poklopca posljednjih 5 minuta. Ohladite i spojite s tri četvrtine bijeloga umaka.
Izvaljajte tijesto i izrežite ga na pravokutnike od 10 x 18 cm.
Skuhajte i procijedite svaki pravokutnik zasebno te ih osušite na krpi.
Stavite malo nadjeva na svaki pravokutnik i zamatanjem oblikujte kanelone.
Namažite maslacem lim i složite u njega kanelone, prelijte ih bijelim umakom.
Pecite 20 minuta u pećnici na 160 - 180 °C, pazeći da se umak ne presuši i ne požuti. Poslužite s ribanim parmezanom.