TORTELLI U JUHI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
pijetlova (kopunova) juha
ribani Parmezan

Za nadjev:
150 g mljevena telećeg mesa
100 g teleća mozga
200 g blitve
1 jaje
krušne mrvice
80 g ribana Parmezana,
muškatni oraščić
30 g maslaca

Upute za pripremanje:

Za ove tortelle možete prirediti juhu od polovice pijetla (kopuna) ili od goveđeg mišića. Kuhajte pijetla sat vremena s polovicom mrkve, lukom, celerom, jednom rajčicom i malo soli ili kuhajte goveđi mišić 45 minuta pa dodajte polovicu kokoši.
Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Očišćenu blitvu skuhajte i ocijedite.
Operite mozak pod mlazom tekuće vode, očistite ga od kožica i prokuhajte. Popržite mljeveno meso na 30 g rastopljenog maslaca.
Izmiksajte mljeveno meso, blitvu, jaje, parmezan, krušne mrvice, muškatni oraščić, sol i papar.
Izvaljano tijesto na trake, ne pretanke, narežite nazubljenim kotačićem na pravokutnike od 5 x 10 cm. Na njih stavite grudice nadjeva, preklopite, spojite rubove i prepolovite nazubljenim kotačićem. Ponavljate postupak sve dok imate namirnica.
Pobrašnite tortelle i skuhajte ih u juhi. Pospite ribanim parmezanom i poslužite.