TORTELLI OD TIKVE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
100 g maslac
ribani parmezan

Za nadjev:
800 g - 1 kg žute tikve,
1 krumpir
1 jaje i 1 žumanjak
100 g Amaretti (suhi keksi od badema)
180 g ribanog parmezana
muškatni oraščić

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Skuhani krumpir ohladite i ogulite. Oguljenoj tikvi izvadite sjemenje i narežite je na komade. Pirjajte je na 40 g rastopljenog maslaca. Izmiksajte tikvu, krumpir, parmezan, amarette, jaje, žumanjak, malo muškatnog oraščića i soli. Izvaljajte širok ali ne pretanak list tijesta i nazubljenim kotačićem narežite pravokutnike od 5 x 10 cm. Na njih stavite 2 grudice nadjeva, poklopite i spojite rubove te prepolovite nazubljenim kotačićem. Postupak ponavljajte sve dok imate namirnica. Lagano pobrašnite tortelle i skuhajte ih (6 minuta) u mnogo osoljene vode, ocijedite i začinite maslacem i puno ribanog parmezana.