TORTELINI OD KRUMPIRA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

Za tijesto:
300 g brašna
3 jaja

Za nadjev:
500 g krumpira
1 jaje
80 g Sirela ribanog Parmezana
peršin

Upute za pripremanje:

Kad pripremite tijesto (upute ćete naći u donjem tekstu), razvaljajte ga u tanki list kojeg ćete složiti na pamučnu krpu.
Krumpir skuhajte, ogulite i usitnite ga mikserom u kašu.
Pasirani krumpir stavite u zdjelu, primiješajte mu jaje, šaku parmezana, vezicu usitnjenog peršina, sol i papar.
Nazubljenim nožićem tijesto narežite na pravokutnike dimenzija 5 x 10 cm. Na svaki pravokutnik složite kuglicu nadjeva, preklopite ga, zalijepite rubove i prerežite popola.
Zalijepite torteline, pobrašnite i kuhajte u lagano posoljenoj vodi. Torteline ocijedite i začinite mesnim umakom (ili umakom od rajčice) i pospite parmezanom.
Da biste pripremili tijesto, 300 g brašna izradite s 3 jaja, prstohvatom soli i 2 žlice vode.
Tijesto oblikujte u loptu, zamotajte u pamučnu krpu i pustite da počiva pola sata.
Pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte tijesto na željenu debljinu i oblikujte po želji.