TALIJANSKI LONAC (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

500 g fileta od oslića
500 g mrkve
1 cvjetača
2 glavice luka
5 rajčica
3 žlice zelenih maslina
bosiljak
list peršina
350 g mladog graha
2 Kotanyi klinčića
3 žlice maslinovog ulja
papar
sol

Upute za pripremanje:

Mrkvu očistiti i izrezati na kolute. Cvjetaču iskidati na cvjetiće. Luk nasjeckati. Rajčicu oguliti i narezati na kocke. U lonac prvo uliti ulje, a zatim slagati naizmjenično sve vrste povrća. Svaki sloj popapriti i posoliti. U lonac staviti još i masline, klinčiće, bosiljak i peršin. Sve zaliti s toliko vode da sadržaj bude pokriven. Poklopiti i kuhati na srednjoj vatri 2 sata. Pola sata prije nego je povrće kuhano, povrh poslagati filete oslića. Posoliti i nastaviti s kuhanjem. Prilikom kuhanja lonac samo povremeno protresti.. Gotov lonac treba biti upola ukuhan i s vrlo malo tekućine.