SLOŽENAC PARTENOPE (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
300 g špinata
30 g maslaca

nadjev:
šalica umaka od mesa
400 g skute
sir za pizzu
2 tvrdo kuhana jaja
2 kobasice

Upute za pripremanje:

Za ovaj izuzetno ukusan složenac potrebno je spremiti dobar umak od mesa Kod pirjanja je poželjno dodati sjeckani crveni feferon.
Umijesite zeleno tijesto i pustite ga da odstoji. Pirjajte oguljene i zdrobljene kobasice u tavi na malo vode. Ocijedite ih i premjestite u mikser te izmiješajte sa skutom, umakom, malo soli i papra. Narežite sir za pizzu i tvrdo kuhana jaja. Razvaljajte tijesto i narežite ga na pravokutnike od 8 x 14 cm. Skuhajte ih (6 minuta) u osoljenoj vodi u koju ste ulili par kapi ulja. Izvadite ih pojedinačno i položite na suhu krpu.
Namažite lim maslacem i posložite tijesto, stavite malo nadjeva, sir za pizzu i tvrdo kuhano jaje, pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sve namirnice. Završite s nadjevom. Pospite parmezanom i pecite 10 minuta na 200 °C.