SENDVIČ – TORTA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

6 jaja
3 žlice vrhnja
3 žlice brašna
50 g kuhane šunke
jetrena pašteta
40 g salame
60 g Sirela rabanog parmezana
1 dl vrhnja
4 jaja
2 kisela krastavca
1 paketić maslaca
gorušica

Upute za pripremanje:

Istući u čvrsti snijeg 6 bjelanjaka i dodati u snijeg jedan po jedan do 6 žumanjaka, 3 žlice vrhnja i 3 velike žlice brašna. Izmiješati lagano tijesto, izvući iz njega 6 listova (kora) i ispeći ih. Ohlađene listove premazati različitim nadjevima.
Nadjev:
1 list: izmiješati 50 g maslaca, 2 kuhana sitno isjeckana jaja, 2 sitno sjeckana kisela krastavca i gorušica.
2 list: izmiješati malo maslaca, 50 g samljevene kuhane šunke i 3 žlice vrhnja.
3 list: jetrene paštete ili samljevene salame
4 list: izmiješati žlicu maslaca s 3 žlice naribanog parmezana.
5 list: izmiješati žlicu maslaca, 3 žlice vrhnja i 20 g usitnjene salame.
6 list: izmiješati žlicu maslaca vrhnje, 2 tvrdo kuhana isjeckana jaja i 1 žlicu ribanog sira.
Premaže se odozgo i ukrasi ploškama salame, kiselim krastavcima, rotkvicama i maslinama izrezanim u oblike cvijeća te ribanim sirom.