RUŽIČASTI CALZONE (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
1 mala cikla

Nadjev za punjenje:
200 g gljiva
250 g okruglih mladih lučica
250 g prokulica
stručak špinata
stručak valerijane
češanj češnjaka
peršin
ribani parmezan
50 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Skuhajte ciklu u slanoj vodi i mikserom je smrvite u kremu. Brašno istresite na radnu površinu u obliku piramide, dodajte kvasac i ulje. Smjesi polako primiješajte vodu i kremu od cikle. Ostavite sat i pol da se diže.
Očistite gljive i dobro ih isperite pod mlazom hladne vode. Gljive narežite na tanke listiće.
Pirjajte gljive s malo ulja, jednim češnjem češnjaka i krupno narezanim peršinom.
Očistite lučice i prokulice. Pirjajte ih dvadesetak minuta na rastopljenom maslacu, na vrlo slaboj vatri. Operite valerijanu i špinat i usitnite ih.
Ružičasto tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm i podijelite u četiri kruga.
Na svaki krug nanesite povrće počevši s ocijeđenim kapulicama, a završite s valerijanom i špinatom. Pospite naribanim parmezanom i zatvorite calzone. Pecite 20 minuta na 200°C, a prije posluživanja pospite parmezanom i začinite uljem.