RUSTIKALNA PIZZA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
400 g gustog umaka od rajčica
450 g sira za pizzu
150 g blagog mekog sira
200 g šunke
7-8 artičoka konzerviranih u ulju
crne masline bez koštica
bosiljak
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite da se diže 1 sat. Izrežite šunku i sir na kockice. Jednu polovicu sira za pizzu izmrvite u sitne komadiće, a drugu narežite na listiće.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga u četiri kruga. Svaki krug premažite rajčicom, pospite izmrvljenim sirom za pizzu i lagano posolite. Nemojte potrošiti sve tijesto - ostavite malo tijesta, za trake kojima ćete pizzu podijeliti na četvrtine.
Svaku četvrtinu napunite kako slijedi; u smjeru kretanja kazaljke na satu: šunka narezana na kockice; sir narezan na kockice; listići sira za pizzu; listići artičoke. Ukrasite maslinama i listićima bosiljka i pecite 20 minuta na 220 °C.