RIŽOTO FREGOLI (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g riže
mali crveni luk
100 g teleće žlijezde
100 g kuhane šunke
100 g pilećih jetra
40 g suhih gljiva
100 g svježa graška u zrnu
crni tartuf (po želji)
bijelo suho vino
juha od povrća
Sirela ribani parmezan
30 g maslaca
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Namočite grah i gljive. Očistite grašak. Očistite jetra, prokuhajte žlijezde odstranite kožicu i nasjeckajte.
Narežite luk i lagano pirjajte na 30 g maslaca i 3 - 4 žlice ulja. Narežite pa pirjajte jetrica, žlijezde i šunku. Ulijte pola čaše vina, dodajte ocijeđene gljive, sol i papar te sve lagano kuhajte miješajući (10 minuta).
Dodajte rižu i propirjajte miješajući, stavite grašak, a volite li i očišćeni te usitnjeni tartuf. Promiješajte.
U rižoto ulijte kutlaču juhe koju ćete ovako prirediti tako da skuhate u vodi mrkvu, luk, celer, 2 rajčice, 2 lovorova lista, malo soli i papar u zrnu. Kuhajte rižoto, pomalo dolijevajući juhu kako riža upija tekućinu.
Nakon 20 minuta skinite posudu s vatre, pospite rižu parmezanom i promiješajte. Ohladite i poslužite.