RAVIOLI U UMAKU OD ĐUMBIRA (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

250 g brašna
kvasac u prahu
2 žumanjka
svježi đumbir
crveni ocat

Za nadjev:
mladi luk
režanj češnjaka
250 g kupusa (kineski ili domaći)
umak od soje
sezamovo ulje
šećer
gustin (od kukuruza)
crni papar

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto od jaja, kvasca, malo soli, brašna i čaše mlačne vode. Tijesto pokrijte krpom i pustite da odstoji sat vremena.
Prokuhajte očišćene listove kupusa. Izmiksajte ih sa svim namirnicama dok ne dobijete čvrstu smjesu. Premjestite je u zdjelu i pomiješajte s nepunom žlicom vode.
Tanko izvaljajte tijesto i izrežite krugove promjera 12 cm. Iskoristite ostatke tijesta. Na svaki krug stavite grudicu nadjeva i zatvorite u obliku zavežljaja a rubove čvrsto spojite prstima.
Kuhajte ih 20 minuta na pari u prikladnom situ (a po potrebi ponovite kuhanje).
Naribajte 4 – 5 komadića đumbira i umiješajte u šalicu octa. Tople raviole poslužite s umakom.