PROLJETNI SVITAK (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

200 g brašna
2 jaja
1 šalica aromatičnog umaka od mesa
bosiljak za ukras
Sirela ribani parmezan

Za nadjev:
1 kg špinata
150 g kuhane šunke
30 g maslaca

Upute za pripremanje:

Skuhajte umak, pirjajući zajedno narezani mladi luk, nekoliko listova kadulje i ružmarin s ostalim namirnicama.
1.Umijestite tijesto i pustite ga da odstoji pola sata. Skuhajte očišćeni špinat u malo osoljene vode i dobro ga ocijedite. Narežite šunku i popržite je u tavi na otopljenom maslacu.
2.Sitno iskosajte špinat, posolite ga i dodajte šunku. Pirjajte 4 – 5 minuta.
3.Izvaljajte tijesto, ne pretanko, na pravokutnike od 18 x 35 cm. Stavite na sredinu nadjev i dobro zatvorite.
4. Zamotajte svitak u čistu krpu i dobro zavežite. Položite u prikladnu posudu i kuhajte 20 minuta u osoljenoj vodi. Izvadite, odvežite i odmotajte svitak iz krpe te ga stavite na tanjur za posluživanje. Narežite ga i začinite umakom te ukrasite bosiljkom. Posipati parmezanom.