POSNI TORTELLONI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
300 g skute
50 g maslaca
Sirela ribani Parmezan
peršin
muškatni oraščić

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Izmiksajte skutu, 4 - 5 žlica ribanog parmezana, dobro oprani i osušeni peršin, sol, papar i muškatni oraščić.
Izvaljajte tijesto i kotačićem izrežite pravokutnike od 4 x 7 cm. Stavite grudice nadjeva na sredinu svakog pravokutnika, preklopite i dobro spojite rubove. Zatvorene tortellone omotajte oko kažiprsta i spojite krajeve tako da dobijete konačni oblik. Kuhajte ih 10 minuta u puno osoljene vode. Otopite 30 g maslaca u tavi i aromatizirajte ga s 5 – 6 listova kadulje.
Začinjene tortellone pospite ribanim parmezanom.