PIZZA S TUNOM (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčice
250 g sira za pizzu
250 g tunjevine
1-2 glavice luka
crne masline bez koštica
peršin
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Tijesto umijesite i ostavite 1 sat da se diže. Očistite luk, narežite ga na listiće i uronite 15 minuta u hladnu vodu da izgubi nešto od svog specifičnog okusa. Ocijedite i prosušite. Razvaljajte tijesto, podijelite ga u 4 kruga. Na svaki krug rasporedite usitnjeni sir za pizzu, kriškice luka i malo maslina. Posolite. Pizze pecite 10 minuta na 220 °C. Izvadite ih iz pećnice i dodajte komadiće tunjevine, pa zapecite još 10 minuta. Prije posluživanja, pizzu prelijte uljem i pospite narezanim peršinom.