PIZZA MORSKIH LOVACA (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
300 g patuljastih rajčica u grozdu
250 g sira za pizzu
450 g sipica ili malih liganja
500 g dagnji ili kapica
500 g škampi, ili drugih rakova
2 režnja češnjaka
peršin
crveni ljuti feferon
suho bijelo vino
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i ostavite 1 sat da se diže. Školjke popirjajte na vinu, papru, češnjaku i peršinu dok se ne otvore. Očistite mekušce i narežite ih. Pristavite na tihoj vatri 3-4 žlice maslinovog ulja, dodajte češnjak i peršin i mekušce. Posolite, pospite feferonom i prelijte s malo vina. Rakove nakratko prokuhajte u lagano posoljenoj vodi.
Razvaljajte tijesto, podijelite ga u 4 kruga, koje ćete pokriti sirom za pizzu i nadjenuti mekušcima, školjkama i rakovima. Pecite pizze 20 minuta na 200 °C.