PIZZA BOMBAY (Pizza)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
700 g brašna
10 g suhog aktivnog kvasca
20 g curry-ja u prahu
voda, maslinovo ulje, sol

Nadjev:
250 g umaka od rajčice
1-2 crvene paprike
1 patlidžan
1 glavica luka
200 g kozjeg sira
50 g grožđica
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

1. Istresite brašno na radnu površinu u obliku piramide, primiješajte kvasac, curry, ulje i vodu, te mijesite dok ne dobijete mekano i elastično tijesto. Ostavite da se diže sat i pol.

2. Operite i očistite paprike, odstranite im sjemenke i narežite ih na pravilne trake.
Operite patlidžan i narežite ga na kriške, pospite krupnom solju (da mu uklonite gorčinu) i ostavite da počiva 20 minuta.

3. Isperite kriške patlidžana i pecite ga na grilu, premazavši mu obje strane uljem. Namočite grožđice 10 minuta u toploj vodi.

4. Pirjajte luk u tavi na 2-3 žlice ulja. Razvaljajte tijesto prilično visoko, premažite rajčicom začinjenu solju i uljem. Pokrijte lukom i patlidžanom, te ukrasite trakama paprike u obliku rešetke. U svaku "rešetku" stavite hrpicu sira i ocijeđene grožđice. Pecite 20 minuta na 200°C. Vegetarijanska varijanta bila bi da kozji sir zamijenite sojinim tofu sirom.