OKLOPI MERGELLINA (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev za punjenje:
4-5 zrelih rajčica
200 g umaka od rajčice
300 g sira za pizzu
4 - 5 slanih inćuna (po želji)
kapare u ulju
svježi ili suhi origano
peršin
maslinovo ulje
ulje za prženje

Upute za pripremanje:

Pripremite tijesto i ostavite da se diže 1 sat. Očistite rajčice. Zagrijte 3-4 žlice ulja i pirjajte rajčice izrezane na komadiće. Lagano posolite. Tijesto razvaljajte vrlo tanko i okruglim kalupom izradite 8-10 krugova. Na svaki krug stavite malo umaka od rajčice, sir za pizzu izrezan na kockice, 2-3 kapare, malo origana i jedan filet slanog inćuna (po želji). Preklopite krugove i dobro pritisnite navlažene rubove. Pržite na umjerenoj vatri duboko uronjene u ulje, vodeći računa da ravnomjerno požute. Ocijedite ih na papirnatom ručniku i poslužite prelivene umakom od rajčice i uljem.