MILLEFOGLIE (Desert)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

Tijesto:
100 g glatkog brašna
100 g maslaca
100 g šećera
100 g bjelanjaka

Krema:
500 ml slatkog vrhnja
250 ml mlijeka
100 g šećera
60 g brašna
30 g maslaca
1 vanilin štapić
limunova korica
sirup od šumskog voća

Upute za pripremanje:

Pomiješamo maslac, brašno, šećer i bjelanjke tako da dobijemo glatku smjesu. Žlicom oblikujemo tanke krugove. Stavimo ih na namašćen pleh peći 2-3 minute na 190 °C.
Krema: U litru prokuhanog mlijeka dodamo izmiksane žumanjke, šećer, brašno i vanilin štapić. Kada prokuha skinemo s vatre i dodamo maslac. Pustimo da se ohladi, pa dodamo šlag.
Složimo koru, na nju stavimo kremu i malo kuhanog šumskog voća. Postupak ponovimo tri puta. „Dobar tek!“, poručuju domaćini.