MAKARONI MONDELLO (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

350 g makarona
mala cvjetača
crveni luk
4 – 5 fileta inćuna
pinjoli
grožđice
šafran
ribani parmezan
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Namočite grožđice pola sata prije pripreme jela. Očistite cvjetaču i prokuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite tvrđe kuhanu cvjetaču i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Polako pirjajte očišćeni i nasjeckani luk na 4 – 5 žlica ulja, dodajte usitnjene inćune. Kada se inćuni raspadnu, dodajte ocijeđene grožđice, šaku pinjola i cvjetaču. Kuhajte 10 minuta na jakoj vatri, miješajući i gnječeći cvjetaču u umaku.
Kuhane makarone premjestite u tavu i pomiješajte s umakom na laganoj vatri. Poslužite s ribanim parmezanom.