LOVAČKA JUHA MANFREDI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g vrganja
300 g maruna (kestena)
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 krumpira
cimet
divlja metvica
peršin
crno vino
temeljac od povrća
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Očistite vrganje i kratko ih popirjajte na jednom nasjeckanom režnju češnjaka i 3 ili 4 žlice ulja. Skuhajte marune (kestene) i ogulite ih. Drugi režanj češnjaka i fino narezani luk nakratko popirjajte na 4-5 žlica ulja. Dodajte marune i krumpir narezan na kockice. Posolite i popaprite, dodajte malo cimeta i metvice. Podlijte s 2 čaše crnog vina i 5-6 kutlača juhe (temeljca) od povrća. Kuhajte na umjerenoj vatri. Nakon proteka otprilike polovice vremena potrebnog za kuhanje, dodajte vrganje narezane na komadiće i po potrebi dodatno podlijte temeljcem od povrća. Provjerite da li je juha dovoljno začinjena. Ako želite, ovako pripremljenu juhu poslužite s komadićima prženog kruha.