KREMA S ENDIVIJOM (Prilog)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

700 g endivije
3 žlice kreme od riže
40 g maslaca
3 žlice Sirela ribanca
1,25 l juhe
2 žumanjka
2 žlice vina
sol

Upute za pripremanje:

Očišćenu salatu oprati i bijele dijelove kuhati dvadesetak minuta u kipućoj slanoj vodi. Ocijediti. Staviti u električnu miješalicu s pola litre juhe i pasirati dok se ne dobije jednolična smjesa. Posoliti. U posudi rastopiti maslac, dodati kremu od riže (pasirana kuhana riža), promiješati, razrijediti pireom od endivije i nastaviti miješati, dodajući u mlazu preostalu kipuću juhu. Neka polako vri dvadesetak minuta. Stalno miješati drvenom kuhačom, pa dodati vino. U zdjeli za juhu umutiti žumanjke sa sirom, pa preliti dobivenom kremom. Poslužiti jako toplo s drugom vrstom sira.