JANJETINA NA RIMSKI (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 kg buta i kotleta mlade janjetine (8 – 10 tjedana)
ružmarin
2 režnja češnjaka
2 inćuna
ocat
brašno
mast (ili maslac)

Upute za pripremanje:

Da biste pripremili ovo tradicionalno rimsko uskrsno jelo, narežite janjetinu na desetak komada, pazeći da nisu preveliki, pa ih operite u tekućoj vodi.
Pažljivo ih obrišite i pirjajte u tavi na rastopljenoj masti (ili maslacu).
Kad jelo dobije lijepu smeđu boju, dodajte papar, sol, ružmarin i 2 sjeckana režnja češnjaka.
Pažljivo promiješajte i pospite žlicom brašna, a kada brašno požuti podlijte s pola žlice octa i s pola čaše vode.
Promiješajte, smanjite vatru na minimum i kuhajte četvrt sata.
Dodajte sjeckane inćune i polako ih rastopite u umaku.
Nakon 2 – 3 minute ugasite vatru, poslužite janjetinu polivenu umakom i kuhanim krumpirom kao prilogom.