GURMANSKI KANELONI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja
maslac

Za nadjev:
400 g skute
2 jaja
Sirela ribani parmezan
2 – 3 kobasice

Umak:
300 g Pelata
mrkva, crveni luk, celer
juha
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

1.Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Stavite skutu u zdjelu, posolite i umiješajte u nju 3 – 4 žlice ribanog parmezana i 2 jaja.
2.Probodite kobasice i popržite ih u tavi s malo vode, a zatim ogulite i smrvite. Očišćeno i narezano povrće pirjajte na 3 – 4 žlice ulja. Dodajte rajčicu, malo soli i kuhajte umak na tihoj vatri, podlijevajući, po potrebi, s vodom.
3.Pomiješajte kobasice sa smjesom u kojoj je skuta. Izvaljajte tijesto te ga narežite na pravokutnike od 10 x 18 cm. Skuhajte i ocijedite svaki zasebno i posušite na krpi.
4.Stavite nadjev na svaki pravokutnik i zamotajte kanelone. Namažite lim maslacem i složite samo jedan sloj kanelona te ih pecite 10 minuta na 200 °C. Izvađene kanelone prelijte umakom od rajčice i vratite ih u pećnicu na još 5 minuta. Pospite parmezanom i poslužite.