GRATINIRANO PILE NA FIRENTINSKI NAČIN (Glavno jelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

1 pile
1 kg špinata
150 g maslaca
2 tvrdo kuhana jaja
7,5 dl bešamel umaka
pola muškatnog oraščića
1 vrećica Sirela ribanog parmezana
sol
papar

Upute za pripremanje:

Pile skuhati u slanoj vodi. Kuhano pile očistiti od kosti, a meso narezati na manje komade. Špinat skuhati u slanoj vodi. ocijediti i popržiti na 10 dag maslaca. posoliti i popapriti. Vatrostalnu posudu premazati maslacem, staviti kuhani špinat, odozgo složiti komade kuhane piletine, a preko toga kuhana jaja narezana na kolute. Preliti bešamelom u koji je nariban muškatni oraščić. Posuti parmezanom i staviti nekoliko komadića preostalog maslaca. Zapeći u pećnici na 220ºC.