BOGATI TORTELLINI (Predjelo)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

300 g brašna
3 jaja

Za nadjev:
polovica goluba bez kostiju
100 g purećih prsa,
100 g pršuta
1 žumanjak
80 g topljena sira
ribani parmezan
polovica mrkve
polovica crvenog luka
celer

Upute za pripremanje:

Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Očišćeno povrće stavite u posudu s osoljenom vodom, a kada voda zakuha dodajte goluba i pureća prsa.
Kuhajte 20 minuta, ugasite vatru i pustite da se omlači. Izmiksajte oba mesa, pršut, žumanjak, 4 - 5 žlica ribanog parmezana, topljeni sir, sol i papar. Pustite da odstoji.
Izvaljajte tijesto na široke listove i narežite ga nazubljenim kotačićem na male pravokutnike od 3 x 5 cm. Stavite grudice nadjeva na pravokutnike, preklopite ih i prstima spojite rubove. Zatvorite torteline spojivši krajeve namotane oko vašega kažiprsta (ili maloga prsta).
Kuhajte ih 10 minuta u mnogo osoljene vode, ocijedite i začinite maslacem i parmezanom.